„AM BEK,“ ŘEKL A VRÁTIL SE K MUČENÍ SPISOUŠŮ


10.07.2018

Na Vanili.cz brzy spustíme druhé kolo rozhovorů Michala Březiny.

Pamatujete si neotřelé rozhovory našeho redaktora Michala Březiny s celou řadou českých i slovenských spisovatelů? Všetečné otázky, které měly prověřit každého z nich? Pokud vás už paměť klame, můžete si ji oživit ZDE. Najdete tam všechny ty klenoty. Nyní na přelomu roku 2018 chystá šéf sekce SCI-FI QUEST další salvu do řad bojovníků s perem.

Michal trápil naše spisouše vším možným. Například se pravidelně ptal, zdalipak autoři vědí, jak se volají hasiči v asijských zemích. Ha ha... Míry Žambocha se ptal, jestli ví, co znamená tahat kostelníka na věž, Juraje Červenáka, jestlipak ví, jak se jmenuje nejmenší hrad v ČR... A nevěřili byste, jak vtipně dokázali naši autoři odpovídat.

Nevíme přesně, kdo půjde na Michalův gril otázek, ale přeci jen vás trochu navnadit chceme. Tak například letos nebude týrat jenom spisovatele fantastiky, na řadu přijdou prý i nakladatelé a redaktoři. Samozřejmě nevynechá psavé ženy, to dá rozum. I letos se nám urodilo několik nových zajímavých autorek a ano, všechny prý Michalovi kývly. Hezké, že?

No, pro jistotu jsme se optali autora celého projektu, zda nám nepoví něco bližšího.

Michale, prozradíš, které konkrétní osobnosti budeš letos zpovídat?

Ne.

Dobře a ani nechceš naznačit? Rozumíš, čtenáře by možná zajímalo, na které autory se mohou těšit. Dvě tři jména by přece nemusela vadit, no ne? Však i sám cítíš, že se to nabízí prozradit.

Co?

Ty rozhovory. Bavíme se o těch rozhovorech se spisovateli, nakladateli a dalšími. Můžeme se i letos těšit na známé tváře? Hodláš zpovídat nějaká esa v oboru? Kolik vlastně už máš slíbených interview?

Óóó.

Aha, takže asi hodně. A samé známé autory, nebo jsi letos oslovil i nějakého začínajícího, dosud ještě málo známého. Na Vanili.cz dáváme přece prostor všem.

Můžeme.

Co? To asi bylo na tu předchozí otázku, že ano? A ta další otázka? Na tu nám odpovíš? Rozuměj, toto je článek, který má na tvou populární sérii rozhovorů úspěšně navázat, nebylo by na škodu prozradit, nakoho se můžeme těšit.

Nakoho? Indiány nedělám.

Jaký Indiány? Se ptáme na... ale to je jedno. Takže to asi vidíš nadějně. A máš opět připravené těžké otázky? A jak dlouho vlastně ty otázky vymýšlíš?

Dvě.

Co dvě? Dvě hodiny ti to trvá?

V rukávu.

Ty esa, nebo že to vymýšlíš oblečený v roláku? Au, pro tebe je lepší otázky klást než na ně odpovídat, viď?

Báť.

- - -

Připravila Amálie Zpruzená, externí redaktorka časopisu Mykózy & My