Znáte sci-fi filmy a seriály od Miloše Macourka?

Znáte sci-fi filmy a seriály od Miloše Macourka?
03.05.2015
Znáte sci-fi filmy a seriály od Miloše Macourka?

Otestujte se!

Znáte sci-fi filmy a seriály od Miloše Macourka?

1. Co využívali Mach a Šebestová

a) První mobil

b) Magické sluchátko

c) Internet

2. Česká škola magie fungovala ve filmu

a) Dívka na koštěti

b) Harry Potter a kámen mudrců

c) Obecná školka

3. Šest medvědů s Cibulkou je

a) položka v jídelním menu restaurace Na Cibulce

b) sedm spravedlivých, kteří nebyli v Cibulkově seznamu

c) převleková filmová komedie s cvičenými medvědy podle scénáře Miloše Macourka

4. Doplňte zbytek názvu sci-fi filmu. Pane, vy jste...

a) Saxána

b) vdova

c) čuně

5. V trikovém fantastickém filmu s podtitulem Konec vodníků v Čechách oddělí hrdinovi ztvárněnému hercem Jiřím Hrzánem nohu

a) motorovou pilou zloduch Kožená tvář

b) kosou český zemědělec

c) kosou hrdina zosobněný Zdeňkem Řehořem, který nahradil zesnulého Jana Libíčka

6. Text titulního hitu pro sci-fi komedii Což takhle dát si špenát napsal

a) František Ringo Čech

b) námořník Pepek

c) vegetarián

7. V Macourkově Rumburakovi hrál titulní roli

a) Havran Edgara Allana Poea

b) Havran vypůjčený z londýnského Toweru

c) Jiří Lábus

8. Jena komedie Miloše Macourka se jmenuje

a) Zabil jsem Clouseaua, Dreyfusi!

b) Zabil jsem Einsteina, pánové!

c) Einsteinův mozeček

9. Skupina postav z Macourkova filmu Čtyři vraždy stačí, drahoušku nazývá sama sebe

a) Hogo Fogo Homolka

b) Gappa

c) Gogo („My jsme všichni Gogo.“)

10. Ve filmu o cestách časem Zítra vstanu a opařím se čajem se opařil

a) Petr Kostka

b) Stanislav Kostka Neumann

c) Adolf Hitler

Správné odpovědi (za každou si připište bod):

1b), 2a), 3c), 4b), 5c), 6a), 7c), 8b), 9c), 10a)

Jeden až tři body: Sci-fi možná znáte, ale méně znáte naše sci-fi komedie.

Čtyři až sedm bodů: Jste v obraze.

Osm až deset bodů: Jako znalci-znalkyni fantazie scenáristy Miloše Macourka vám možná zašleme kočku.



Kam dál?

Přečtěte si další prima články na stránce Novinky. Baví vás filmy? Ty nejlepší kousky jsou pro vás připraveny na stránce scifi filmy. Každý správný fanoušek scifi a fantasy musí navštívit Scifi Quest Michala Březiny. Pokud vás zajímají úspěšné projekty a hledáte články o inspirativních či slavných osobnostech, doporučujeme vám navštívit stránku JsmeUspesni.cz.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!